Potrebno-
za koru-4 jajeta,175g secera,175ml ulja,1 kasicica extrata od vanile,175ml toplog mleka,360g brasna,2 kasicice praska za pecivo,1 prstohvat soli,1 kasika kakaoa,1 kasika mleka.
za fil-400g visanja,200ml vode,100g secera,2 pudinga od vanile,200g maslaca,200g prah secera,1 vanilin secer.
za glazuru-200g cokolade,50g meda,2 kasike ulja.
U odgovarajucoj posudi sipati vodu ,voce i secer i kratko prokuvati.Visnje procediti a sok od visanja skloniti sa strane.
Jaja penasto umutiti,belanca prvo sa secerom,dodati zumanca. Muteci bez prestanka dodati prstohvat soli i ulje.Brasno pomesati sa praskom za pecivo te dodati polovinu brasna u smesu za koru mesajuci varjacom,dodati toplo mleko i ostatak brasna.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Smesu podeliti na dva dela.U plehu oblozenom papirom za pecenje sipati zutu smesu.U drugu polovinu smese dodati kakao i kasiku mleka.Dobro promesati pa lagano sipati preko zute smese.Preko crnog fila polako redjati visnje i malo ih gurnuti unutra kako bi dosle do zute smese.
Peci na 180 stepeni 15-ak min.
Za to vreme, sirup u kojem su se kuvale visnje odmeriti da bude 400ml,ako nema,doliti vode.Razmutiti oba praska za puding i ukuvati ga dobro na pari.Ostaviti da se ohladi dobro,pa u njega umutiti prah secer i maslac sobne temperature.Ohladiti u frizideru pre mazanja.
Na potpuno hladnu koru namazati hladan fil od pudinga i preko staviti glazuru od cokolade koju ste fino rastopili na pari.
Kolac dobro ohladiti da se cokolada stegne, pa seci na kocke i sluziti.
za koru-4 jajeta,175g secera,175ml ulja,1 kasicica extrata od vanile,175ml toplog mleka,360g brasna,2 kasicice praska za pecivo,1 prstohvat soli,1 kasika kakaoa,1 kasika mleka.
za fil-400g visanja,200ml vode,100g secera,2 pudinga od vanile,200g maslaca,200g prah secera,1 vanilin secer.
za glazuru-200g cokolade,50g meda,2 kasike ulja.
U odgovarajucoj posudi sipati vodu ,voce i secer i kratko prokuvati.Visnje procediti a sok od visanja skloniti sa strane.
Jaja penasto umutiti,belanca prvo sa secerom,dodati zumanca. Muteci bez prestanka dodati prstohvat soli i ulje.Brasno pomesati sa praskom za pecivo te dodati polovinu brasna u smesu za koru mesajuci varjacom,dodati toplo mleko i ostatak brasna.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Smesu podeliti na dva dela.U plehu oblozenom papirom za pecenje sipati zutu smesu.U drugu polovinu smese dodati kakao i kasiku mleka.Dobro promesati pa lagano sipati preko zute smese.Preko crnog fila polako redjati visnje i malo ih gurnuti unutra kako bi dosle do zute smese.
Peci na 180 stepeni 15-ak min.
Za to vreme, sirup u kojem su se kuvale visnje odmeriti da bude 400ml,ako nema,doliti vode.Razmutiti oba praska za puding i ukuvati ga dobro na pari.Ostaviti da se ohladi dobro,pa u njega umutiti prah secer i maslac sobne temperature.Ohladiti u frizideru pre mazanja.
Na potpuno hladnu koru namazati hladan fil od pudinga i preko staviti glazuru od cokolade koju ste fino rastopili na pari.
Kolac dobro ohladiti da se cokolada stegne, pa seci na kocke i sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар