Veoma neobicnog ukusa,drugaciji od svih koje ste probali.Makrobioticki i potpuno zdrav hleb.Probajte!
Potrebno-
1 solja od bele kafe jecmenog brasna
1 solja razanog brasna
1 solja heljdinog brasna
3 solje integralnog psenicnog brasna
1 solja ovsenih pahuljica
1 kasika soli
malo susama
seme suncokreta
seme lana
pola praska za pecivo-i ne mora
1,5 solja ulja
topla voda po potrebi
U posudu za mesenje ubacite sve vrste brasna,prasak za pecivo,ovsene pahuljice , semenje i so.U sredinu uliti ulje i toplom vodom zamesiti ne tvrdo tesno,samoda se ne lepi za ruke.Ostaviti da odmori 15 min.Formirati veknu.Zagrejati rernu na 220 stepeni.Veknu staviti u pleh ili kalup za hleb,malo zaseci nozem.Premazati mesavinom ulja i vode i odozgo staviti semenke po zelji.Peci malo prekrivenom folijom da ne izgore semenke odozgo ,pa pred kraj skinuti foliju.Pece se oko 40 min.
Hleb je pecen kad cackalicom probodete a ona ostane suva.
Hladiti ga na zici pa seci.
Нема коментара:
Постави коментар