Peci 4 kore od
- 2 belanca
- 2 kašike secera
- 50gr blanširanih pečenih mlevenih badema
- na vrh kašike (5gr) brasna
Vanila krem:
- 6 zumanaca
- 1puding od vanile
- 100gr secera
- 1 kesica vanilinog secera
- 350ml mleka
- 50gr maslaca sobne temperature
- 100ml slatke pavlake
- 1/2 kesice (5gr) zelatina
Voćni fil:
- 500gr svezih jagoda
- 150gr secera
- 1 kesica (10gr) zelatina
Čokoladni preliv/ glazura:
- 150gr čokolade za kuvanje (40% kakao mase)
- 6 kašika ulja
- slag po zelju za ukrasavanje ili slatka pavlaka
Vanila krem skuvati na pari od zumanaca,pudinga razmucenog u mleku,secera.U ohladjen fil umutiti mikserom omeksali maslac.Zelatin rastopiti po upustvu sa kesice i polako umesati u vanil krem.Posebno umutiti slatku pavlaku i nju na kraju dodati vanil kremu.
Vocni fil-jagode seckane na kockice pomesati sa secerom i zagrejati na tihoj vatri dok se kristali secera ne otope.Skloniti sa vatre.Zelatin rastopiti po upustvu sa kesice,otopiti ga na tihoj vatri-ne sme da prokljuca i dodati ga vocnom filu.Fil rashladiti na sobnoj tep pa ga posle staviti i u frizider na 1h.
Cokoladnu glazuru napravite tako sto na pari rastopite cokoladu i ulje.
Finalni postupak-filovanje uradite u kalupu 20cm oblozenom folijom sa strane
1. Kora
2. Trecina čokoladnog preliva (sipala sam kašikom preko vanila krema, a zatim nežno razmazala silikonskom četkicom)... ceo postupak ponovite još 2x!
3.Trecina vanila krema
4.Trecina voćnog fila (čim nanesete prvi sloj fila vratite ga u zamrzivač)
5.Poslednju koru ostaviti bez premazivanja samo ukrasavanje slagom.
Tortu staviti u frižider na hlađenje, najbolje preko noći. Sutra dan otkopčati i skinuti obruč, odlepiti foliju od stranice torte i ukrasiti po zelji.
Нема коментара:
Постави коментар