Oprati i ocistiti jagode pa ih poseci na kolutove.
-
8 dl vode prokuvati sa 10 kasika secera pa ubaciti spremljene jagode. Kuvati ih 10-ak minuta.
-
Puding pomesati sa malo vode pa dodati u smesu sa jagodama uz stalno mesanje. Pripremljen fil ostaviti da se hladi.
-
Umutiti pavlaku sa secerom u prahu pa ubaciti mleveni keks. Sve dobro sjediniti.
-
U jednu ciniju umutiti 150g slaga sa malo kisele vode a u drugu ciniju umutiti ostatak slaga sa ostatkom vode.
-
Filovanje torte:
Piskote umakati u sok od narandze pa redjati u posluzavnik.Za jedan red je dovoljna jedna kutija piskota.
Preko piskota staviti fil sa pavlakom i keksom,a preko toga jos jedan
red piskota pa fil sa jagodama,preko njih premazati 150g umucenog slaga
i na kraju staviti jos jedan red piskota.Sa ostatkom umucenog slaga i jagoda dekorisati tortu.
-
Нема коментара:
Постави коментар