Potrebno
jagnjeca maramica,jagnjeca dzigerica crna,slezina,so,biber,crni luk
Dzigericu iseci ostrim nozem na snicle sto tanje.Maramicu polako otvoriti sto vise te na sredinu poredjati dzigericu i slezinu presecenu na manje delove.Dobro umotati sa svih strana u kocku.U dubljem tiganju sa poklopcem,na tihoj vatri,bez ulja krckati dzigerice u maramici.Maramica ce pustiti svoju masnocu a dzigerica svoj sok.Paziti da ne zagori,okrenuti na drugu stranu.Kada se maramica skoro stopi,dzigerica ce poceti da se pece a ne bari vise,paziti da ostane sirovija,ne puno pecena jer ce postati tvrda i ne ukusna.Vrucu vaditi na tacnu i tek onda po zelji posoliti i pobiberiti.Odozgo posuti crnim seckanim lukom i tako sluziti.
jagnjeca maramica,jagnjeca dzigerica crna,slezina,so,biber,crni luk
Dzigericu iseci ostrim nozem na snicle sto tanje.Maramicu polako otvoriti sto vise te na sredinu poredjati dzigericu i slezinu presecenu na manje delove.Dobro umotati sa svih strana u kocku.U dubljem tiganju sa poklopcem,na tihoj vatri,bez ulja krckati dzigerice u maramici.Maramica ce pustiti svoju masnocu a dzigerica svoj sok.Paziti da ne zagori,okrenuti na drugu stranu.Kada se maramica skoro stopi,dzigerica ce poceti da se pece a ne bari vise,paziti da ostane sirovija,ne puno pecena jer ce postati tvrda i ne ukusna.Vrucu vaditi na tacnu i tek onda po zelji posoliti i pobiberiti.Odozgo posuti crnim seckanim lukom i tako sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар