Potrebno
- 1/2 kg. kora za pitu
- 1/2 kg. sira
- 2 kasike kajmaka
- 4 jaja i 1 zumance
- 1,5 dl. kisele vode
- 1,5 dl. ulja
- 200ml jogurta
- 1 kasicica praska za pecivo
- susam,kim
- Rernu zagrejati na 180 stepeni.U odgovarajucoj posudi sastaviti 4 zumanca,sir,kajmak,jogurt,pecivo,ulje i kiselu.U drugoj posudi mikserom umutiti 4 belanca,pa ih polako dodati u predhodnu smesu ne mesajuci previse.Od kora uzeti dve za dno tepsije i dve ostaviti za kraj.Ostale kore jednu po jednu umakati u smesu i redjati preko donje kore u pouljenoj tepsiji.Gibanicu zavrsiti sa preostale dve kore.Premazati mesavinom zumanceta,malo ulja i kisele vode,izbockati malo viljuskom i sve posuti susamom i kimom odozgo.Peci oko 30 min .Sluziti uz hladno kiselo mleko,jogurt ili pivo.
Нема коментара:
Постави коментар