Marinirane paprike za zimu
Potrebno
50 mesnatih crvenih paprika srednje velicine,250g ulja,250g sirceta1 saka soli,1 saka secera,beli luk,biber u zrnu,persun.
Paprike ispeci,oljustiti i skinuti im peteljke polako da ostanu cele.U velikoj serpi za zimnicu napraviti marinadu od sirceta,ulja,secera i soli.Na tihoj vatri malo pustiti da vri,pa polako spustati jednu po jednu papriku u marinadu.Proprziti paprike u marinadi nekih 10 min,bez mesanja,samo protresti serpu.Malo prohladiti pa redjati paprike u tegle i to red paprika,red mesavine sitno seckanog belog luka ,persuna i zrna bibera.Paprike pritisnuti plastikama za tegle,naliti marinadom.Zatvarati celofanom i poklopcima.
Ukus je isti kao polucene paprike/salata.
Salata od zelenog paradajza i luka
Potrebno
3kg zelenog paradajza,6 glavica crnog luka,1 kasika slacice,biber u zrnu,2 kasike soli,4 case vode,1 casa sirceta,1 casa secera.
Napomena /casa je 250g
Zeleni paradajz iseci na kolutove,luk na reznjeve,sipati preko 1 kasiku soli i ostaviti 2 h da stoji.
U serpi prokuvati 4 case vode,casu sirceta,casu secera,1 kasiku soli.Kad provri dodati povrce i prokuvati na tihoj vatri oko 15 min.Dodati biber i slacicu.
Vruce sipati u tegle,povezati celofanom i poklopcima i tegle okrenuti naopacke do sutra.
Нема коментара:
Постави коментар