Iskoristite da napravite i supu od patke:
Testenina za supu,sargarepa,bela zelen,celer, ,persun,so,biber
Ako zelite da napravite i ovaj moj prilog-100g integralnog pirinca,300g sampinjona i 150 heljde.
- Patku dobro oprati. Pouljiti je i natrljati sa solju i vegetom. Ostaviti da stoji u frizideru jedan dan.Skuvati supu od cele patke.Izvaditi patku i ocediti.Rernu zagrejati na 180 stepeni.Pripremiti patku za pecenje.
Pola narandze ugurati u unutrašnjost patke.Drugu polovinu iscediti u sok. Pouljiti posudu i staviti patku da se pece na 180stepeni oko 90 min. Obavezno podlivati patku sa masnoćom i sokom od narandze svakih 10 min.Posudu u kojoj se pece obavezno poklopiti.Pred sam kraj skinuti poklopac,da patka dobije lepu boju. - Kad je patka ispečena, dobro ju ocediti i pustiti da se malo ohladi pre secenja.
- Ja sam patku posluzila uz skuvani integralni pirinac,heljdu i pecurke kao prilog.
Нема коментара:
Постави коментар