Potrebno:
10-tak cvetova bagrema,ne previse otvorenih i ubranih na cistom mestu daleko od saobracaja
1 vece jaje,100ml mleka,na vrh noza soli,kasicica smedjeg secera,1/4 kasicice praska za pecivo,brasna po potrebi da se dobije malo gusca smesa nego za palacinke.
Odvojiti zumance od belanceta.Belance umutiti u cvrst sneg.Zumance sa ostalim sastojcima sastaviti,umutiti a na kraju polako spatulom dodati umuceno belance da ne "spadne".
Na teflonskom tiganju sipati ulje da se zagreje.
Cvetove lagano umakati i spustati u ulje da se prze.To ide jako brzo.Przene obavezno spustati na ubrus da popije visak masnoce ako ima.
Gotove preliti bagremovim medom i posuti cimetom.
Ako volite starinske poslastice kao sto su Jabuke u Slaforku,volecete i pohovani bagrem i cvetove zove .
Ovi divni beli mirisljavi cvetici izlucuju mnogo nektara.A ukusni su i za caj i za sok,za razne salate i pohovani.
Sadrze puno vitamina C,etericna ulja,smole...Ako ga pcelice obozavaju zasto ne bismo i mi uzivali u blagodetima prelepog bagrema
Нема коментара:
Постави коментар