Potrebno:
1 veca mlada tikvica
1 crni luk
1 sargarepa
100g tvrdog sira po zelji ovciji ili kravlji
so
biber
persun
beli luk u granulama
1 jaje
4 kasike vode
3 kasike brasna
1 kasika maslinovog ulja+malo za dinstanje
Na teflonskom tiganju na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckani crni luk.Zatim dodati na kockice sargarepu i tikvice.Zaciniti po zelji ,so,biber,beli luk.Dinstati poklopljeno oko desetak min na srednjoj temperaturi.
Zagrejati rernu na 180c.Pleh za mafine premazati uljem
U odgovarajucoj posudi sastaviti dinstano povrce sa ostalim sastojcima i izmrvljenim sirom.Promesati dobro da se sve lepo sjedini.Bice to smesa gusta kao za projarice.
Sipati u pleh za mafine i peci 15-ak min dok ne porumene.
Sluziti uz sezonsku salatu.
Нема коментара:
Постави коментар