Potrebno:
1,5-2kg mesa od srndaca-pregledano u veterinarskoj labaratoriji da je zdravo za upotrebu
za marinadu-150ml belog vina, 100ml ulja, so, lovorov list, beli luk i mirodjija
500gparadajz pirea
150ml belog vina
1kg crnog luka
veci praziluk
celer koren
2 vece sargarepe
paskanat
beli luk
so, biber, lovorov list
Meso usoliti, drzati u marinadi minimum 24h.
Nakon toga kad ispusti krv iz sebe, iseci na parcad, ja volim srednja, kao inace kad pravim gulas.
Iseci sav luk na reznjeve. Na ulju dobro izdinstati luk. Dodati meso, kratko mesati prodinstati. Dodati seckano povrce, naliti paradajz pureom i vodim da ogrezne.
Dodati beli luk, lovor, so, biber i na kraju belo vino. Dinstati koliko god je potrebno da se meso potpuno ne omeksa i da gulas dobije svoju potpunu gustinu od mesa i povrca u njemu.Moje mese je bilo od mladog srndaca, drzala sam ga dan i po. u marinadi. Bilo mi je potrebno na srednjoj vatri oko tri i po sata da se potpuno skuva.
Нема коментара:
Постави коментар