Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 27. јануар 2023.

Svetosavske perece

 

Potrebno:

1 mali kvasac

1/2 kasicice secera

1 kasicica soli

200 ml mleka

300ml mlake vode

100ml ulja

oko 1kg brasna


Za premazivanje:

 zumance

Za slani deo ako volite:

3 kasike brasna

1 kasika soli

vode da se napravi gustina kao za palacinke. 


U mlako mleko i vodu  razmutiti kvasac, staviti secer, kasiku brasna i ulje,sacekati da se kvasac aktivira. 

Zamesiti glatko testo ne lepljivo. Mesiti bar 5 min dok se ne dobije  lepo testo. Ostaviti da nadodje. 

Zagrejati rernu na 180c.

Kidati loptice. Od svake razvaljati testo kao kanap saviti u oblik perece i slagati na pleh oblozen papirom za pecenne. Ostaviti da narastu. Premazati zumancetom i peci na 180c dok ne pirumene. Izvaditi, kasikom preliti sa slanim prelivom i vratiti 2-3 min da se to osusi. Meke, mirisne i slane perece su soremne da darujete neko dete i vi sami uzivate.



  

   
   

   



 



Нема коментара: