Potrebno:
1 mali kvasac
1/2 kasicice secera
1 kasicica soli
200 ml mleka
300ml mlake vode
100ml ulja
oko 1kg brasna
Za premazivanje:
zumance
Za slani deo ako volite:
3 kasike brasna
1 kasika soli
vode da se napravi gustina kao za palacinke.
U mlako mleko i vodu razmutiti kvasac, staviti secer, kasiku brasna i ulje,sacekati da se kvasac aktivira.
Zamesiti glatko testo ne lepljivo. Mesiti bar 5 min dok se ne dobije lepo testo. Ostaviti da nadodje.
Zagrejati rernu na 180c.
Kidati loptice. Od svake razvaljati testo kao kanap saviti u oblik perece i slagati na pleh oblozen papirom za pecenne. Ostaviti da narastu. Premazati zumancetom i peci na 180c dok ne pirumene. Izvaditi, kasikom preliti sa slanim prelivom i vratiti 2-3 min da se to osusi. Meke, mirisne i slane perece su soremne da darujete neko dete i vi sami uzivate.
Нема коментара:
Постави коментар