Potrebno je 10 jaja,10 kasika secera,200g prah secera,10 kasika brasna,dzem od kajsije,1kg banana,3 slaga,200g maslaca,2 pudinga od vanile,500ml mleka,vanilin secer.Za ukrasavanje, ja sam koristila cokoladu,i to 100g crne cokolade za kuvanje otopljene na 1 kasiki maslaca.
Umutiti dva rolata od po:5 jaja,5 klasika secera,5 kasika brasna.Peci u zagrejanoj rerni.Dok je jos vruc uviti ga u oblik rolata da bi tako kora ostala savijena.Kada se kora ohladi namazati je dzemom od kajsija i opet uviti u rolat.Gotov rolat seci na parcad od kojih formiramo koru na tacni zeljenog oblika.
Fil:u mleko razmutiti puding pa ga skuvati sa prah secerom i vanilom.U ohladjen puding umutiti mikserom maslac.
Preko formirane kore od rolata na tacni namazati fil,odozgo poredjati banane secene na kolutove,pa opet kora-tj rolati,fil,banane i zavrsiti slagom.
Ukrasavanje je veoma prosto.Polovinu otopljene cokolade u maloj serpici,malo prohladjene,sipati polako na tortu praveci krugove.Cackalicom vuci krugove od sredine ka ivicama torte.Ja sam namerno nepravilno sipala cokoladu u krugovima,jer mi se tako dopada.Od druge polovine cokolade mozete napraviti liske ili razliti na manji tanjir,pouljen,u tankom sloju pa staviti u zamrzivac da se stegne.Stegnutu cokoladu izlomiti u nepravilnim oblicima pa ukrasiti po zelji.Ako pravite liske,ubrati interesantne liske,oprati,posusiti pa ih cetkicom premazati cokoladom pa opet pravac zamrzivac.Kad se stegne,polako skinuti list i eto cokoladnog☺.
Naravno torta moze biti i u okruglom obliku.Ovu sam ukrasavala za jednu malu devojcicu povodom njenog krstenja,slagom i ratlukom.
Нема коментара:
Постави коментар