Potrebno je:
200g krem sira,100g secera u prahu,2 kasike limunovog soka,1 kasika vode,1/2 kesice zelatina,300 ml slatke pavlake,1 kesica krem slaga,4 breskve,400g Grete keksa ili Domacica keksa,150g maslaca,250ml soka od narandze,1 kesica bezbojnog preliva za torte.
Keksice staviti u kesu i oklagijom preci preko njih da se smrve,te dodati maslac sobne temperature i umesiti smesu za koru.Koru staviti na dno kalupa i ostaviti u frizideru da se hladi dok se priprema fil.
Krem siru dodati secer u prahu i promesati.Zelatin preliti limunovim sokom i vodom te ostaviti 3min da nabubri.Nabubreli zelatin u odgovarajucoj serpi, staviti na ringlu i zagrevati dok se ne rastopi ,pa dodati uz mesanje u krem sir.
Slatku pavlaku sipati u odgovarajucu posudu i sa krem slagom dobro umutiti mikserom.Dodati krem sir i sitno seckane oljustene breskve,dobro promesati te sipati u kalup.Vratiti u frizider da se hladi.Preliv za torte umutiti prema uputstvu sa kesice ali umesto vode dodati sok.Malo prohladiti preliv te ga preliti preko kolaca od sredine prema ivicama, jer se brzo steze.Dobro ohladiti kolac pre serviranja.
1 коментар:
omiljeni kolac moje porodice
Постави коментар