Potrebno je:15 jaja,30 kasika secera,300g mlevenih oraha,500ml mleka,3 kasike brasna,4 kasike gustina,3 vanilina secera,250g maslaca,3 slaga.
I jos je potrebno:200g secera,150 g mlevenih oraha.
Umutiti 3 kore od:5 belanaca,5 kasika secera,1 kasika brasna,100g mlevenih oraha.Peci u zagrejanoj rerni u plehu sa papirom za pecenje oko 10 min na 180 stepeni.
Fil:skuvati na pari u 500ml mleka pomesanih sa gustinom ,vanilom i secerom,15 zumanaca dok ne postane gusta smesa.U ohladjen fil mikserom dobro umutiti maslac.Ostaviti da se ohladi.
Grijilas:istopiti na tihoj vatri secer i polako uz mesanje dodati mlevene orahe.Vrucu smesu brzo sipati u pouljen pleh da se dobro ohladi.Kada se smesa ohladila,isparcati je na manje delove i samleti u masinici za orahe.
Tortu filovati:kora,fil,posuti grilijasom,kora,fil,posuti grilijasom,kora fil,grilijas i ukrasiti slagom.
Ova torta moze dosta dugo da se cuva ispod zvona,pod uslovom da se nije odmah pojela,he,he i sve je lepsa i kore su mekse i socnije sto duze stoji.
I jos je potrebno:200g secera,150 g mlevenih oraha.
Umutiti 3 kore od:5 belanaca,5 kasika secera,1 kasika brasna,100g mlevenih oraha.Peci u zagrejanoj rerni u plehu sa papirom za pecenje oko 10 min na 180 stepeni.
Fil:skuvati na pari u 500ml mleka pomesanih sa gustinom ,vanilom i secerom,15 zumanaca dok ne postane gusta smesa.U ohladjen fil mikserom dobro umutiti maslac.Ostaviti da se ohladi.
Grijilas:istopiti na tihoj vatri secer i polako uz mesanje dodati mlevene orahe.Vrucu smesu brzo sipati u pouljen pleh da se dobro ohladi.Kada se smesa ohladila,isparcati je na manje delove i samleti u masinici za orahe.
Tortu filovati:kora,fil,posuti grilijasom,kora,fil,posuti grilijasom,kora fil,grilijas i ukrasiti slagom.
Нема коментара:
Постави коментар