- Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 kg jagoda
- 500g belog slaga
- 3 dl hladne kisele vode
- 2 kisele pavlake
- 200g secera u prahu
- Ociscene jagode secite na kolutove debljine 2-3 mm.
- Umutite slag sa hladnom kiselom vodom pa dodajte umucenu pavlaku sa secerom u prahu.
Sve dobro sjedinite. - Koru premazite slagom,preko slaga stavite drugu koru pa opet premazite slagom. Na slag poredjajte jagode a preko njih stavite jos malo slaga da bi se sledeca kora bolje zalepila.
- Filujte tako svaku koru a na svaku drugu stavljajte i jagode.
- Tortu ukrasite po zelji.Ohladiti dobro pre sluzenja.
Zdravo svima,ja sam jedna mama, baka, tetka, strina, sestra i supruga. Zbog velike ljubavi prema kuvanju,odlucila sam da svoje dosadasnje umece iz kuhinje i kreativne ideje, objedinim na jednom mestu na ovakav nacin.Zelja mi je bila da svojoj cerci ostavim moderniju verziju "sveske recepata" koja se nasledjuje i koristi.Nadam se da ce i vama biti interesantna i od pomoci u potrazi za novim idejama u kuhinji,pardon,u kujni😉
Претражи овај блог
Пратиоци
уторак, 31. јануар 2012.
Vocna torta sa rozen korama
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар