Potrebno je:
270g brasna,1 prasak za pecivo,200g secera,1 vanilin secer,150g cokolade za kuvanje,100g suvog grozdza,2 jaja,100g maslaca,150 ml jogurta,5 kasika mleka.
U dve posude,posebno izdvojiti suve a posebno mokre sastojke i izmesati.Nakon toga ih sastaviti zajedno ali ih ne mesati dugo jer se u smesi tada razvije previse glutena pa,mafini budu teski i ne narastu lepo.Kalup za mafine dobro podmazati maslacem i sipati smesu do 2/3 kalupa.Peci na 180c oko 20 min.Gotove mafine ukrasiti po zelji.
Predlog za glazuru:
200g secera u prahu umutiti sa 3 supene kasike limunovog soka tako da bude malo redje od meda.Obojiti ekstratom i preliti mafine.Odozgo posuti sarenim mrvicama za dekoraciju.Kad se glazura stegne,sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар