Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 10. јануар 2015.

Torta sa rozen korama i vocem br.2

Potrebno-
kore za rozen tortu jedno pakovanje,700ml mleka,10 kasika secera,200g prah secera,margarin,3 kese cremee-brulee,1 kisela pavlaka,200g bele cokolade,300g krem slaga belog,300ml mleka hladnog ili kisele vode,200g krem slaga za ukrasavanje,300g malina,6 vecih banana.
Skuvati na pari u mleku sa secerom cremee-brulee.U ohladjeno umutiti mikserom omeksali margarin sa prah secerom.Posebno umutiti krem slag te dodati u fil i na kraju umesati pavlaku i izrendati cokoladu.Fil jako dobro ohladiti pre filovanja.
Ja sam imala u pakovanju 8 korica.
Svaku koru mazati filom a na svaku drugu stavljati voce,jednom maline,drugi put banane.Znaci cetiri kore su samo sa filom a cetiri sa vocem i filom.Zavrsiti samo korom i odozgo ukrasiti slagom.Praviti dan ranije,da se korice dobro omeksaju.

Posne makarone

Potrebno-
Posne makarone 1 pakovanje,200ml posnog majoneza,200g kikirikija pecenog,200g sampinjona,jedna tunjevina,malo maslinovog ulja,so,biber.
Skuvati makarone,ohladiti.U drugoj posudi izdinstati pecurke sa zacinima po zelji na maslinovom ulju ,prohladiti.Sastaviti makarone,pecurke,tunjevinu i na kraju majonez i kikiriki.
Veoma jednostavno i ukusno,brzo jelo.

петак, 2. јануар 2015.

Torta od noblica

Potrebno-
  •   3 velike kutije noblica sa ukusom vanile
  •  2 dl soka od narandze
  •   2 case kisele pavlake
  •   2 kasike secera u prahu
  • za fil

  •   600ml mleka i 200ml za slag
  •   3 kesece pudinga creme-brulee
  •  200 g secera u prahu
  •   250g maslaca
  •  100g mlecne cokolade crne
  •   400g krem slaga belog
 Na pari skuvati puding u mleku.U ohladjen puding dodati omeksali maslac umucen sa prah secerom,sve zajedno dobro umutiti mikserom.Na kraju u fil dodati 2 kasike umucenog slaga sa mlekom i narendati cokoladu.Ohladiti fil u frizideru
Na tacnu poredjati zeljeni oblik od noblica koje ste kratko umakali u sok od narandze.Premazati ih polovinom umucene kisele pavlake i prah secera.Preko namazati polovinu fila.Odozgo opet poredjati noblice umocene u sok,pa fil i zavrsiti slagom a ukrasite po zelji.Tortu praviti dan ranije da bi noblice dobro omeksale.


Argentinski cevap

Potrebno-
300g mlevenog mesanog mesa,300g belog kuvanog krompira,1 glavica crnog luka,2 zumanca,so,biber,vegeta,kari,1 pavlaka,200g majoneza,svez vlasac i stapici za raznjice.
Napraviti smesu od mesa,luka,rendanog kuvanog krompira,2 zumanceta,posoliti,pobiberiti,dodati vegetu.
Od ove smese praviti valjke.U odgovarajucem vecem tiganju na vrelom ulju prziti cevape koje smo predhodno uvaljali prvo u basno,pa u umucena belanca pa u prezle.
Przene probosti stapicima.Napraviti dresing od majoneza,pavlake i vlasca.Sluziti zajedno.

Slana torta od palacinki

Potrebno-
Napraviti palacinke po svom uobicajenom receptu,bar 10kom ako su obima kao moje-30cm :)
za filovanje-
200g pecenice,200g domace slanine,200g marinarinih sampinjona,100g blagog kecapa,400ml milerama,1 pavlaka,100g kackavalja,origano.
Na odgovarajucoj okrugloj tacni staviti palacinku,premazati kasikom milerama,poredjati polovinu pecenice,preklopiti palacinkom.Premazati mileramom,narendati kackavalj,preklopiti palacinkom.Premazati mileramom,preko poredjati sitno ceckanu slaninicu,preklopiti palacinkom.Premazati mileramom,poredjati sampinjone,preklopiti palacinkom.Premazati mileramom i odozgo kecapom sa origanom po zelji,preklopiti palacinkom.I tako redom dok se ne utrosi sav materijal.Zavrsiti palacinkom koju premazemo pavlakom a ukrasimo po zelji.Ja sam ukrasila organskim svezim krastavcem.Ohladiti u frizideru .