Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 07. април 2014.

Posna coko-oranz torta

Potrebno-
1,5kg posnog keksa u komadu,200ml soka od narandze,3 pudinga coko- oranz,200g posne crne cokolade,1/2l sojinog mleka,1 margarin,6 kasika secera,250 g prah secera,1 burbon vanila,korica 1 pomorandze,300g pecenih mlevenih lesnika,200g slaga,1 krem fix,kisela voda,3 cele pomorandze,listici nane,1 preliv za torte.

Pomorandze ostaviti sto duze u vodi sa sodom bikarbonom pre upotrebe!!!
Dobro ih istrljati,oprati,pa posusiti pamucnom krpom.

U odgovarajucoj serpi skuvati u pola litra sojinog mleka 3 pudinga,6 kasika secera,cokladu i burbon vanilu.U ohladjeno, mikserom umutiti margarin i prah secer.U to dodati narendanu koricu pomorandze i mleveni peceni lesnik.
Na odgovarajucoj tacni redjati kao koru, posni keks malo potopljen u sok.
Preko svake kore stavljati fil i tako redom dok se ne zavrsi sa keksom.Na vrhu ostaviti keks,preko njega namazati umucen slag sa kiselom vodom i krem fixom.
Ukrasiti okolo slagom a u sredinu poredjati tanko secene komadice narandze i listice nane.Sve to zaliti prelivom za torte,napravljenom po uputstvu sa kesice.
Ostaviti u frizider da se ptreliv stegne,keks omeksa, pa sluziti.Trudite se da svako iseceno parce ima svoje parce narandze odozgo.Ukus narandze , cokolade i lesnika ,za mene je savrsenstvo.Torta predivno mirise i veoma je dekorativna.
Ponosna sam,jer sam je sama smislila.:)



1 коментар:

Natasa LM је рекао...

Svaka cast na ideji. Ja inace obozavam pomorandzu u kombinaciji sa cokoladom, a mogu da zamsilim kako je jos sa nanom... MMMmmmm njam. Hvala na divnim receptima!!!!!