Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 09. март 2015.

Pogaca-buket ruza

Potrebno-
1kg brasna tip 400 meko,500ml mlakog mleka,40g kvasca,2 cela jajeta,1 kasika soli,100ml ulja,zumance za premativanje i 200g rastopljenog margarina.
Zamesiti glatko i ne lepljivo testo,ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.Rernu zagrejati na 200stepeni,pleh obloziti papirom za pecenje.U odgovarajucoj serpici rastopiti margarin.
Gotovo testo podeliti u dva dela.Jedan deo ostaviti sa strane a drugu polovinu podeliti na tri jednaka dela.Od ta tri jednaka dela pravimo sledece.Od jednog dela razvaljamo testo oklagijom na 1cm debljine i vadimo modlicom u obliku srca delove,presecemo srce na pola i pravimo liske :),kao na slici.Od drugog dela razvaljamo testo na 5mm debljinu i srednjom casom vadimo krugove,od njih kao na slici pravimo ruze.Cetiri kruga preklopimo ,premazemo rastopljenim margarinom,uvijemo polako u rolat i presecemo ostrim nozem na pola.Od treceg dela napravimo sredinu pogace koju postavimo u pleh oblozen papirom na sredinu.Premazemo margarinom i poredjamo devet ruza,u mom slucaju odozgo.
Od one prve polovine testa napravimo razvaljano testo velicine 25cm sa 60cm,tanko,premazemo rastopljenim margarinom i uvijemo u rolat.Ostrim nozem isecemo na bar 15-18 parcadi i poredjamo u krug,vidi sliku.Svako parce rolata opet premazemo rastopljenim margarinom i odogo zalepimo po lisku.Tako cemo dobiti finu pogacu sa ruzama u sredini i sa  liskama okolo.Premazemo zumancetom,prelijemo ostatkom rastopljenog margarina i na pecenje. Peci dok ne porumeni fino ali ne previse da bi ostala meka,znaci kao kiflice naprimer.








Нема коментара: