Претражи овај блог

Читаоци

петак, 17. април 2015.

Posna torta sa krem bananicama

Potrebno za dve kore-200g meda,250g secera,3 stangle cokolade,3dcl kisele vode,3dcl ulja,2 vanile,1 prasak za pecivo,1 prah puding od banane,18 kasika brasna.Lagano u serpi,zagrejati med i secer da se sve rastopi.U ohladjeno dodati kiselu,ulje,narendanu cokoladu na krupno ,prah puding od banane i brasno pomesano zajedno.Ispeci dve kore u okruglom plehu promera 36cm na 200 stepeni.
Ohladjene kore premazati sa 150g rastopljene posne cokolade-na pari i ostaviti da se cokolada stegne.
Za to vreme spremiti filove.
 Potrebno za filove- pola litra sojinog mleka ukus vanila,7 kasika secera,posni margarin,pola kesice burbon vanilin secera,200g prah secera,200g posnog slaga,mala kisela voda,2 pudinga od banana,12 posnih krem bananica,malo extrata od banane.

Fil br1-krem slag posni beli 200g  umutiti sa hladnom  kiselom vodom i dodati malo ekstrata banane.
Fil br2- u pola litra sojinog mleka ukus vanila skuvati 2 pudinga od banane sa 7 kasika secera.U ohladjen fil dodati 250g posnog margarina i 200g prah secera,burbon vanila i 12 posnih krem bananica iseckanih na sitnije kockice.
Filovati-kora-fil br2-fil br 1-kora-fil br 2-fil br1.Ukrasiti po zelji.

Нема коментара: