Претражи овај блог

Читаоци

среда, 13. мај 2015.

Kavurma ili przena crevca

Potrebno-da niste gadljivi i da ste spremni da probate specijalitet!
tanka crevca i burag od mladog praseta do 40kg,4 srednje glavice crnog luka,so,biber,mast,aleva paprika i sirce za pranje.
Crevca i burag od praseta treba dobro oprati i pripremiti pre spremanja.Oprana treba drzati u rastvoru voda ,so i sirce bar pola dana da dobro izvuce rastvor miris i boju.
Tako pripremljena kuvati u vecoj serpi ili loncu u slanoj vodi dok ne omeksaju.Skuvana crevca iseci na manju parcad.U tiganju ili manjoj serpi proprziti sitno seckani luk na masti te dodati crevca i zacine i dobro proprziti.Na kraju dodati kasicicu aleve paprike.Servirati vruce.
Dug proces spemanja koji zahteva i vestinu ciscenja ali zato je krajnji ishod neprocenjivog ukusa koji se pamti.





Нема коментара: