Претражи овај блог

Читаоци

субота, 18. јул 2015.

Kompot od breskve

Potrebno-
zrele i zdrave breskve,po 4 kasike secera za u svaku teglu,sveza nana.
Bresve oprati,oljustiti i iseci na parcad.U svaku teglu staviti na dno secer,preko voce i listice nane te  naliti hladnom vodom skroz do vrha maximalno.Dobro zatvoriti tegle cistim poklopcima.U veci  lonac ili serpu staviti na dno krpu za sudove,preko poredjati tegle da se ne dodiruju i naliti hladnom vodom bar 1cm preko poklopca.Kuvati,tj pasterizovati toliko da kad provri ostavite jos 5min.Izvaditi tegle i ostaviti da se ohlade.Cuvati u spaizu za zimu.Jako jednostavno a prelepo da se zimi pojede.
Naravno postupak je isti i za drugo voce od kojeg bi ste pravili i jeli kompot.
Napomena-ne brinite zbog mehurica koji se pojave,ako su tegle sterilisane i poklopci novi sve ce biti ok i nestace mehurici.Ako se secer ne istopi,hoce vremenom.

Нема коментара: