Претражи овај блог

Пратиоци

уторак, 20. фебруар 2018.

Sladoled torta sa visnjama


Potrebno-
PECI TRI KORE PO-
4 belanca,200g secera,1 vanilin secer,200g ostrog brasna,1/2 kesice praska za pecivo,80ml vode,80ml ulja.
-par kasika mleka za prelivanje sva tri biskvita
Za krem-
12 zumanaca,2 pudinga vanila,1 kasika gustina,10kasika secera,600ml mleka,200g margarina,3 kasike secera u prahu ,150ml slatke pavlake.
Za dekoraciju -
slatka pavlaka ili slag po zelji
i jos treba-
400g visanja
Smesu za kore mutiti iz tri puta ,mikserom u dubljoj posudi.Peci kore u okruglom plehu precnika 30cm na 180c oko 20 min.
U odgovarajucoj posudi izmutiti mikserom zumanca,sa secerom.Razmutite od onih 600ml mleka u 200ml prah za puding i gustin pa dodati smesi sa zumancima.Preostalo mleko staviti na pari da se kuva pa kad prokljuca dodati smesu sa zumancima.Kuvati dok se krema ne zgusne.Prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se prohladi.
Kada se krema ohladi u nju dodati mikserom umucen margarin sa prah secerom.
U odgovarajucoj posudi umutiti slatku pavlaku pa kasikom polako dodavati u prethodno pripremljenu kremu.Polako sjediniti,ne mesati previse.
Na tacnu staviti biskvit,preliti sa par kasika mleka,dodati trecinu fila,odozgo polovinu visanja.Ponoviti postupak.Zavrsiti kremom bez visanja odozgo vec samo slag ili slatka pavlaka po zelji.

Napomena-Na slici je presek torte koju sa radila za Novu godinu 2018.U drugu koru sam slucajno zaboravila dodati prasak za pecivo pa primecujete kako nije narasla.Ukus je svakako bio fantastican ali kore nisu ispale jednake velicine.


Нема коментара: