Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 20. октобар 2018.

Kinder Pingui

Potrebno
za koru-
5jaja,12 kasika secera,1dcl ulja,1 dcl tople vode,11kasika brasna,2 kasike kakao,1 prasak za pecivo.
 fil-
500ml slatke pavlake,1 zelatin
premaz-
200g cokolade za kuvanje,70g margarina,1kasika ulja,100ml vode
glazura-
100g cokolade za kuvanje,50g margarina i 1 kasika ulja.
U odgovarsjucoj posudi umutiti prvo posebno belanca a u drugoj posudi zumanca,secer i sve ostalo.
Polako dodati belanca u zumanca mesajuci varjacom.
Podeliti u dva dela.
Peci u zagrejanoj rerni u plehu 25*30 oblozenom papirom oko 10 min.
Umutiti slatku pavlaku.U zelatin dodati 4 kasike vode i ostaviti da nabubri.Otopiti na laganoj vatri da ne bude vruce.Lagsno fodati u slatku pavlsku muteci mikserom.
Za premaz cokoladu otopiti ili na pari ili u mikrotalasnoj.
Preko ohladjene kore premazati pola slatke pavlake.Preliti premaz.Sacekati da se dobro stegle.Premazati ostatak slatke pavlake.Pritisnuti drugim korom.Preliti glazurom od cokolade rastopljenom na pari ili u mikrotalasnoj.Dobro rashladiti.
Pre secenja kolac izneti na sobnu temp da ne bi glazura pucala.
Ukus je fantastican i jako slican orginalnoj poslastici koju svi vole

Нема коментара: