Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 8. новембар 2020.

Kroasani

 

Potrebno:

30 g kvasca

200ml mleka

100ml vode

30ml ulja

kasika soli

pola kasicice secera

200g maslaca

500-600g brasna meko tip 400

za premazivanje 

1 zumance i 1 celo jaje umututi

po zelji puniti :sirom ,kackavaljem,dzemo,kremom ili ostaviti prazne

U odgovarajucoj vanglici u mlako mleko staviti kvasac da se rastopi,dodati redom ostale sastojke bez maslaca,on je za premazivanje,i formirati glatko testo.Pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udupla.Premesiti testo.Zagrejati rernu na 200c.Pripremiti plehove oblozene papirom.

Testo podeliti na 15-18 loptica.Sto vise,to bolje,jece biti super lisnate.Svaku rastanjiti oklagijom u krug velicine tanjira i premazati maslacom svaku osim poslednje.Vidi sliku.

Dobijeno testo razvaljati sto vise oklagijom u krug.Seci velicinu kroasanapo zelji manji ili veci.Svaki po malo zaseci na vrhu po sredini,vidi sliku.

Uvijati kao kiflice.Premazati jajima i peci dok ne dobiju zlatno zutu boju.Ovi kroasani su mekani unutra,spolja hrskavi i preukusni u svakom smislu.







Нема коментара: