Претражи овај блог

Пратиоци

недеља, 13. децембар 2020.

Gingerbread -Medovik medenjaci


Potrebno:

165 g meda
100g secera
1,5 kasicica zacina za medenjake
2 kasicice sode bikarbone
125g maslaca sobne temperature
1 jaje srednje velicine
400-500g brasna 
U odgovarajucoj serpi na srednjoj temperaturi rastopiti secer i med dok ne zakipi,mesati dok se secer ne rastopi.Zatim u tu smesu dodati sodu i energicno mesati jer ce doci do reakcije i puno ce peniti.Mesati dok se smesa ne ujednaci.Zatim dodati maslac,mesati dok se ne rastopi i skloniti sa vatre da se prohladi.Povremeno promesati.U prohladjenu smesu dodati jaje,mutiti.Zatim dodavati po malo brasna i rukama umesiti testo da bude kompaktno i ne lepljivo.Vidi sliku.Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frizider najmanje sat vremena.
Rashladjeno testo ce biti fenomenalno za rad.
Zagrejati rernu na 180c.Pleh obloziti papirom.
Zeljenim modlicama vaditi oblike i peci kolace ne vise od 7 min.Bice meki kad se izvade ali ce se  hladjenjem stvrdnuti taman koliko treba.Ovi medenjaci su idealni za saranje glazurom od royal mase ili fondanom.Ako uposlite i malene decije rucice zabava je zagarantovana ,samo pustite masti na volju ✨✨✨









Savrseni su za dekoracije kao sto su Cookies in the jare.
Uz toplo mleko su idealni za veceru i deca ce ih obozavati

Od ove smese mozete napraviti najlepse Medene kucice-Gingerbread house i ukrasiti po zelji












       






    















    











    



Нема коментара: