Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 10. април 2021.

Njoki sa krompirom

  

 Potrebno:

1kg belog krompira

1 jaje(*moze i samo zumance)

350g ostrog brasna

1/2 soli ili vise po ukusu

Skuvati dobro krompir.Dok je jos topao oljustiti od ljuske i istisnuti kroz presu ili narendati na sitno rende ako nemate presu.Na radnoj povrsini sipati brasno,u sredinu sipati jaje.Izmesati prvo malo jaje sa viljuskom,dodati so i polako dodavajuci krompir umesiti testo uz dodavanje po malo brasna.Odvajati manju parcad,valjati na debljinu prsta.Seci manje parcice.Ostatak prekriti krpom.

Na dasci za njoke ako je imate praviti oblike.Ako nemate tu spravicu,mozete to uraditi na spoljnjoj strani viljuske npr ili na rrendetu ili prosto napraviti samo parcad.

Od ove kolicine ce vam ispasti bas puno ,pa ih odmah mozete zalediti sve sto ne upotrebite odmah.Zaledjene se kuvaju bez odmrzavanja isto kratko u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na povrsinu.

*Napomena:u testo sam stavila celo jaje,tako sam uvek pravila do sada, ali sam kasnije u jednom Italijanskom receptu videla da je bolje samo zumance,te cu sledeci put tako probati.Takodje u testo nekada dodam i parmezan,to mi se jako dopada kao i experimentisanje sa bojama koje cu vam nekom drugom prilikom prikazati.

 

 


 

 

  

Нема коментара: