Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 7. јун 2021.

Cips od tikvica sa parmezanom

 

Potrebno:

2 mlade tikvice

1 belance

1/2 kasicice soli

biber

beli luk u prahu

majcina dusica opciono

1 kasika maslinovog ulja

1/2 solje parmezana

1/2 solje prezli

Tikvice iseci na tanje kolutove,posoliti o staviti malo da pute vodu.

Ubrusom pokupiti  visak vode  sa njih.

Zagrejati rernu na 180c.

U odgovarajucoj posudi pomesati parmezan i prezle.

U drugoj umutiti belance.

Tikvice zaciniti po zelji.Pomesati sa belancetom da se svaka tikvica premaze.

Zatim svaku tikvicu valjati u parmezan i prezle i spustati na pleh oblozen papirom.Peci dok blago ne porumene.Vaditi kada se prohlade,iz pleha,i sluziti.


   



Нема коментара: