Претражи овај блог

Читаоци

субота, 28. јул 2012.

Prolecne sarmice


Potrebno-
25 vecih listova blitve,400g sojinih ljuspica,40g pirinca,2 glavice crnog luka,beli luk,zacin,so,biber,1 kasika brasna,1 kasicica slatke tucane paprike,malo ulja.

U 2l vode kuvati soju oko 15-ak min.Skuvanu presuti u cediljku da se procedi a za to vreme blansirati blitvu u slanoj vodi.
U odgovarajucoj serpi na malo ulja isprziti luk te dodati soju i prodinstati isto kao i meso.Zacini po ukusu pa dodati i pirinac na kraju.
Od napravljene smese uvijati sarmice od blitve,redjati u vatrostalnu posudu.Naliti vodom da ogreznu i tako pripremljene zapeci u rerni na 200 stepeni.

Pred sam kraj napraviti zaprsku na malo ulja sa 1 kasikom brasna,1 kasicicom slatke paprike i preliti preko sarmica.Ostaviti ih u vrucoj rerni nekih 15 min ,pa tek onda sluziti uz hladno kiselo mleko.


Нема коментара: