Претражи овај блог

Читаоци

среда, 09. октобар 2013.

Gibanica guzvara










Potrebno
  • 1/2 kg. kora za pitu
  •  1/2 kg. sira 
  •  2 kasike kajmaka
  •   4 jaja i 1 zumance
  •  1,5 dl. kisele vode
  •  1,5 dl. ulja
  •   200ml jogurta
  • 1 kasicica praska za pecivo
  • susam,kim                                                                                                                                         
  • Rernu zagrejati na 180 stepeni.U odgovarajucoj posudi sastaviti 4 zumanca,sir,kajmak,jogurt,pecivo,ulje i kiselu.U drugoj posudi mikserom umutiti 4 belanca,pa ih polako dodati u predhodnu smesu ne mesajuci previse.Od kora uzeti dve za dno tepsije i dve ostaviti za kraj.Ostale kore jednu po jednu umakati u smesu i redjati preko donje kore u pouljenoj tepsiji.Gibanicu zavrsiti sa preostale dve kore.Premazati mesavinom zumanceta,malo ulja i kisele vode,izbockati malo viljuskom i sve posuti susamom i kimom odozgo.Peci oko 30 min .Sluziti uz hladno kiselo mleko,jogurt ili pivo.       

Нема коментара: