Претражи овај блог

Читаоци

субота, 05. октобар 2013.

Zimska pita

                                                    
Potrebno/ 
500g brasna,200ml vode,150g maslaca,1 kasicica soli,1 kasicica secera,8 jabuka ajdara,150g secera,cimet,djumbir,1limun,1 zumance za premazivanje,malo maslaca za premazivanje pleha.

Zamesiti testo od brasna,vode margarina,1 kasicice soli i 1 kasicice secera,kore jednog limuna tako da dobijete lepo oblikovano,kompaktno i ne lepljivo testo.
Ako vam se ucini mrvicasto dodati malo vode pa ga obraditi.Podeliti u dva dela i ostaviti da odstoji 1h.Jabuke oljustiti i iseckati na sitne kockice.Rernu zagrejati na 180 stepeni i dok testo odmara,ispeci u plehu jabuke posute secerom.

U drugom okruglom plehu podmazanom maslacem staviti na dno polovinu rastanjenog testa.Preko testa sipati jabuke,posuti cimetom i djumbirom po zelji ,nacediti malo soka od limuna.
Drugu polovinu testa rastanjiti pa po zelji malim modlicama vaditi oblike,pustite masti na volju.Ukrasite vasu pitu po zelji.Premazati je zumancetom i peci oko 15 min,u zavisnosti od rerne.Testo treba da dobije blago zlatkastu boju.

Нема коментара: