Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 10. децембар 2013.

Pravi medeni medenjaci

Potrebno-
650g brasna,2 jaja,1 zumance,100g maslaca,180g secera,300g meda,kasicica djumbira,pola kasicice cimeta,1 prasak za pecivo,1 vanilin secer.

U odgovarajucoj serpi kratko prokuvati maslac,secer i med.U to dodati pola brasna.Ostaviti da se prohladi.Ostalu polovinu brasna pomesati sa zacinima,vanilom i praskom za pecivo.
U prohladjenu smesu dodati jaja muuteci rucno zicom,brasno sa ostalim sastojcima i dobro umesiti srednje meko testo.Razvaljati ga oklagijom na brasnom posutoj povrsini.Debljina neka bude 6-7mm.Vaditi zeljene oblike.Svaki premazati cetkicom sa zumancetom.
 Rernu zagrejati tacno na 180 stepeni.
U plehu oblozenom papirom za pecenje,peci medenjake TACNO 8 MINUTA.Ostaviti ih da se prohlade,pa ih tek onda vaditi iz pleha.Ako nemate vise plehova za pecenje,vaditi ih polako na zicu da se prohlade.
Najlepse je cuvati ih u metalnoj kutiji.Ostanu dugo mekani.Ukrasiti ih po zelji royal masom u bojama.


Нема коментара: