Претражи овај блог

Читаоци

четвртак, 01. мај 2014.

Lesnik torta

  •   Sest kora se peku od smese koja se odjednom umuti od-
  •  12 belanaca
  •  12 kašika secera
  •  1 kašika brasna
  •  1 kašika prezle
  •  24 kašike pečenih mlevenih lešnika
  •  Fil:
  •  12 zumanaca
  •  200 gr secera
  •  2 kesice burbon vanilin secera
  •  5 kašika gustina
  •  0.5 l mleka
  •  250 gr margarina sa ukusom vanile-*(posebno mirisan,predivnog ukusa,vidi sliku)
  •  6 kašika prah secera
  •   malo arome vanile
  •  Još-
  •   500 ml slatke pavlake i malo lesnika pecenih,mlevenih za ukrasavanje ili po zelji cokolada
U vecoj posudi dobro umutiti belanca sa secerom,dodati ostale sastojke.Rernu zagrejati na 180 stepeni.Papir za pecenje iseci u krug.Peci u plehu precnika 28cm,oko 10min najvise.Ostaviti kore sa strane da se ohlade.Papir ne skidati dok ne dodje do samog filovanja.
Ja sam direktno stavljala koru na tacnu pa skidala papir polako.

U odgovarajucoj serpi,umutiti mikserom zumanca sa secerom,dodati vanilu,gustin i na kraju mleko.Kuvati na pari!Povremeno mesati da se ne naprave grudvice.Moja su jaja domaca,krema je bas zuta i penasta.
U ohladjeni fil umutiti margarin,prah secer,aromu,polako dodavati kasiku po kasiku.

Drugi fil umutiti slatku pavlaku.
Tortu filovati kora-zuti fil-beli fil i zavrsiti belim filom .Ukrasiti po zelji.
Ja sam odvojila tri kasike fila,premazala tortu zutim filom okolo,pa posula lesnicima, a gore rastopila cokoladu pa ukrasila.








Нема коментара: