Претражи овај блог

Читаоци

уторак, 25. новембар 2014.

Prokelj iz rerne

Potrebno-
500g svezeg prokelja,1 jaje,vegeta,biber,so,3 kasike brasna,malo mleka ili jogurta,1 kasika ulja,200g kackavalja.
Prokelj ocistiti od spoljnih listova,oprati i skuvati u kljucaloj posoljenoj vodi oko 5min,ne duze.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.Pleh podmazati uljem.Smesu napraviti od jajeta,brasna,ulja,zacina i mleka ili jogurta po zelji,kao za palacinke.Svaki prokelj umociti u tu smesu pa redjati u pleh.Ostatkom smese zaliti odozgo.Peci u zagrejanoj rerni dok se testo ne ispece.Pred kraj narendati kackavalj odozgo pa vratiti na par sekundi u rernu da se sve lepo rastopi.Sluziti vruce uz neko meso ili za veceru uz jogurt.





Нема коментара: