Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 04. јануар 2016.

Gumena torta

Potrebno-(posna torta)
Peci 4 kore od ove smese:
1/2l sojinog mleka vanila ukus,200g secera,250g brasna,3 kasike ulja,4 kasike pekmeza od sljive,2 kasike kakaoa,pola kesice sode bikarbone,50g posne cokolade po zelji.
Fil:
1/2l mleka os soje ukus vanila,150g secera,6 kasika gustina,2 vanilina secera,malo vanila extrata po zelji,200g maslaca.
Mikserom umutiti smesu za kore u odgovarajucoj posudi,podeliti u cetiri manje posudice da bi kore bile iste debljine.
Rernu zagrejati na 200c.U okruglom plehu precnika 33cm,oblozenom papirom za pecenje peci kore.Kore se peku jako kratko ,ne vise od 7min.Na dodir proveriti jesu li pecene.Kore su savrseno socne i meke i kao gumene,silikonske...kada se ohlade.Veoma se lako vade iz pleha i ne treba ih natapati sokovima.
Fil skuvati u odgovarajucoj serpi kao cicvaricu,kada se ohladi ,mikserom umutiti maslac.
Ohladjene kore i fil slagati u tortu,kora pa fil i zavrsiti tankim slojem fila a odozgo obilno narendati posnu cokoladu.
Tortu dobro rashladiti.Sece se jako lako i presek je fantastican.Socna i jako ukusna.Moj pekmez od sljiva je bio sa cokoladom,te je to doprinelo posebnom ukusu i mirisu.


Za slavu je pravim po ovom receptu ali u fil dodam 300g pecenih seckanih lesnika.

Napomena:ako je pravite da nije u posnoj varijanti ,samo zamenite sojino mleko obicnim kravljim.







Нема коментара: