Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 04. јануар 2016.

Spikovani svinjski but

 Potrebno-
oko2kg svinjskog buta bez koske,200g slanine,senf,beli luk,vegeta,persun,so,biber.
Oprati but i posusiti ubrusom.U pleh staviti foliju vece parce da moze sve da se zamota na kraju.Spustiti but.Ostrim nozem zaseci do malo vise od pola na sto vise mesta kao lepezu.U ciniji pomesati senf 2 kasike,vegetu,ceo beli luk ociscen i isecen na listice,biber,so po zelji.Slaninu iseci na tanku parcad.U svaku napravljenu rupu staviti po malo slanine.Sve dobro premazati smesom od senfa i u rupama i spolja.Dobro pouljiti.Zamotati i ostaviti 2-3h u frizideru da beli luk i slanina puste svoje sokove.Rernu zagrejati na 200c i peci u foliji po pravilu koliko kg toliko sati.Pred kraj skinuti odozgo foliju,prelivati par puta sokovima iz mesa citav but i vratiti da se zapece.Meso ce biti savrseno meko i socno.Lepo je i toplo i hladno.


Нема коментара: