Претражи овај блог

Читаоци

понедељак, 28. децембар 2015.

Snenokle


Potrebno je>
4jaja s velicine,1l mleka,6kasika secera,2 vanilina secera,2 pune kasike brasna.
Odvojiti zumanca od belanaca.Zumanca ostaviti po strani za sada.Ringlu ukljuciti na srednju temperaturu.U serpu sa debljim dnom sipati mleko da se polako zagreva.U isto vreme mikserom dobro umutiti belanca.Kada se mleko dobro zagrejalo,vaditi supenom kasikom belanca i polako spustati u mleko da se skuvaju.To traje jako kratko,cim pocnu da narastaju,okrenuti ih i sa druge strane.
Vaditi resetkastom zicom.Ako imate problem pri okretanju belanaca samo ih malo zalijte odozgo mlekom u kojem se kuvaju i lakse ce se prevrnuti.Ponavljati postupak dokle god ima belanaca.Stavljati ih u dublju posudu .
Skloniti mleko sa ringle na kratko.Zumanca umutiti sa secerom i vanilom dok ne pobele.Dodati brasno.Umesati prvo kasikom pa mikserom.U to dodati kutlacom malo mleka jer je jako gusto,sjediniti.Vratiti preostalo mleko u serpi na ringlu i polako uz neprestano mesanje sada dodavati zumanca.Mesati i kuvati  dokle god niste zadovoljni gustinom koju zelite da postignete.Gotov fil preliti preko belanaca.Staviti u frizider da se dobro rashladi pa sluziti.
Moj omiljeni stari recept za najbolje Snenokle zauvek!!!









Нема коментара: