Претражи овај блог

Читаоци

среда, 11. јануар 2017.

Cimet rolnice

Potrebno za testo:
oko 480g brasna,1 suvi kvasac,120ml mlake vode,120ml  toplog mleka,60g maslaca,40g secera,1 jaje i prstohvat soli.
Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste.
Premazivanje:

20g smedjeg secera ili kokosovog secera,1 vanilin secer,1 kasicica cimeta,2 kasicice zacina za medenjake,oko 80g maslaca otopljenog i 2 kasike bagremovog meda.

Testo razvaljati u cetvrtasi oblik oklagijom.Premazati cetkom testo maslacem.Preko maslaca namazati med i odozgo posuti mesavinu secera,vanile,zacina i cimeta.
Testo uviti u rolat.
Ostrim nozem seci parcad 3cm debljine.
U plegu podmazanom maslacem redjati rolnice.Peci u zagrejanoj rerni oko 25 min ili dok ne porumene.
Jos tople i ispecene rolnice preliti ovim prelivom:

100g secera u prahu,1 vanilin secer,2 -3 kasike mleka.To izraditi viljuskom da bude gustine smese kojom se saraju medenjaci,znaci ne previse retko.Na rolnicama ce se uhvatiti po povrsini fina korica od preliva.
Sluziti tople ili hladne ko kako voli i u zimse dane uz caj ili toplo mleko.


Нема коментара: