Potrebno za testo:
oko 480g brasna,1 suvi kvasac,200ml toplog mleka,60g maslaca,40g secera,1 jaje i prstohvat soli.
Zamesiti glatko testo.
Premazivanje:
20g smedjeg secera ili kokosovog secera,1 vanilin secer,2 kasicice cimeta,2 kasicice zacina za medenjake,oko 80g maslaca otopljenog i 2 kasike bagremovog meda.
Testo razvaljati u cetvrtasi oblik oklagijom.Premazati cetkom testo maslacem.Preko maslaca namazati med i odozgo posuti mesavinu secera,vanile,zacina i cimeta.
Testo uviti u rolat.
Koncem seci parcad 3cm debljine.
U plehu postaviti papir za pecenje, redjati rolnice.Peci u zagrejanoj rerni oko 25 min ili dok ne porumene.
Jos tople i ispecene rolnice preliti ovim prelivom:
120g krem sira Ella
oko 480g brasna,1 suvi kvasac,200ml toplog mleka,60g maslaca,40g secera,1 jaje i prstohvat soli.
Zamesiti glatko testo.
Premazivanje:
20g smedjeg secera ili kokosovog secera,1 vanilin secer,2 kasicice cimeta,2 kasicice zacina za medenjake,oko 80g maslaca otopljenog i 2 kasike bagremovog meda.
Testo razvaljati u cetvrtasi oblik oklagijom.Premazati cetkom testo maslacem.Preko maslaca namazati med i odozgo posuti mesavinu secera,vanile,zacina i cimeta.
Testo uviti u rolat.
Koncem seci parcad 3cm debljine.
U plehu postaviti papir za pecenje, redjati rolnice.Peci u zagrejanoj rerni oko 25 min ili dok ne porumene.
Jos tople i ispecene rolnice preliti ovim prelivom:
120g krem sira Ella
120g prah secera
50g maslaca -omeksalog
vanila extrat po zelji
Sve sastojke dobro izmesati.
Sluziti tople ili hladne ko kako voli i u zimske dane uz caj ili toplo mleko.
Нема коментара:
Постави коментар