Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 20. септембар 2018.

Medena pita




Potrebno-
400ml vode
200g maslaca
300g secera
100g crne cokolade za kuvanje
200g mlevene plazme
200g mlevenih oraha
pakovanje gotovih medenih kora
malo oraha za posipanje odozgo


U odgovarajucu serpu staviti vodu,dodati maslac i secer i kratko prokuvati.Dodati izlomljenu cokoladu.Skloniti sa vatre i mesati dok je jos vruce da se fino rastopi.
U to dodati keks i orahe.Masa ne sme biti jako gusta,te dodavati po malo uz stalno mesanje.
Nanositi topao fil na kore,od prilike po 6 kasika ispadne na koru fila.Preko zadnje kore ja sam dodala takodje fil i posula mlevenim orasima a vi mozete naneti glazuru od cokolade.Tokom filovanja kore pritiskati lepo da se spoje sa filom.Kore kupovne su tanke i tvrde li ce sutradan malo da nadodju i otpuste od fila.Neko celu pitu pritiska kao rozen,ja to nisam radila i opet mi je ispalo super.
Ohladiti dobro pa seci na kocke.Najbolje je praviti dan-dva ranije pre sluzenja.



Нема коментара: