Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 15. април 2019.

Emine pamuk kiflice

Ja sam od onih majki koje su veoma ponosne na svoje cerke.Jedna od onih koje to i moraju naglas da izgovore,pokazu ljubav i postovanje jer u suprotnom (kao da)cerka to nece ni znati😂🤣.Elem,moja cerka se prvi put upustila u pravljenje Pamuk kiflica i rezultat je vise nego savrsen.Meke i mirisne.Slane i slatke.


Potrebno-
oko 900g brasna tip 400meko,2jaja,400ml mlakog mleka,suvi kvasac 7g,180ml ulja,1kasika secera,1kasicica soli.

U odgovarajucoj posudi  dodati mlako mleko,dva belanca,secer,zatim promesati,dodati ulje.Postepeno dodavati brasno,so kasicicu i mesiti glatko testo.Doraditi ga na radnoj povrsini.Vanglicu pouljiti,spustiti testo.Testo odozgo rukom pouljiti.Prekriti prozirnom folijom i ostaviti dva sata na toplom mestu da fino naraste.
Gotovo testo podeliti na sitnije delove po zelji.Uvaljati u male pogace.Prekriti da se ne suse,vaditi jednu po jednu.Razvaljati na cetvrtast oblik.Za to vreme rerna se greje na 180c.
Svaki cetvrtast oblik odpolovine pri kraju zaseci nozem na strafte,ali ne do kraja testa.Na deo koji niste zasekli naneti nadev po zelji.Uvijati kiflice od dela gde je nadev prema krajevima koje ste zasekli.U pleh oblozen pek papirom preneti kiflice.Svaku premazati zumancima koja su nam ostala.Ako su slane naneti semenke po zelji.Peci dok ne dobiju zlatnu boju.






Нема коментара: