Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 28. март 2019.

Karamel plazma torta

Potrebno-
12 jaja,200g secera+12 kasika secera,200g mlevene plazme +12 kasika mlevene plazme,3 kasike brasna,3 kasike kakao,3 kasicice praska za pecivo,3 pudinga sa ukusom karamele,200g cokolade Milka ukus karamela,250g putera,1 l mleka,300ml cokoladnog mleka,500ml slatke pavlake i za ukrasavanje po zelji slag ili fondan.
U odgovarajucoj posudi mutiti po 4 belanca,dodati 4 kasike secera,3 kasike mlevene plazme,1 kasiku kakao,1 kasicicu prasak za pecivo.Rernu zagrejati na 200c.U pleh precnika 28cm staviti papir za pecenje,preruciti smesu za koru i peci dok ne porumeni.Proveriti cackalicom.Postupak ponoviti jos dva puta.
Napomena*-ja uvek pravim jednu koru vise kada tortu zavrsavam fondanom

Fil 2-
Umutiti slatku pavlaku i ostaviti da se hladi
Fil 1-
U odgovarajucoj posudi sa duplim dnom ili sa dve serpe kuvati fil na pari i to prvo staviti 500ml mleka da prokuva.Posebno u 200ml razmutiti viljuskom puding da nema grudvica.U drugoj posudi umuiti zumanca i secer.U zagrejano mleko na pari dodati mesajuci zicom zumanca pa onda mleko i puding.Mesati da ne ostanu grudvice dok se ne zgusne.Pred kraj dodati cokoladu na kockice,kada se rastopi ostaviti pod prozirnom folijom da se sve fino ohladi.U ohladjeno dodati izradjen maslac i 200g plazme.
Filovanje
kora-natopiti cokoladnim mlekom,fil br 1,fil br 2,kora...i tako redom.Ja sam zavrsila jos jednom korom.Zatim tortu premazala  filom br 1 u tankom sloju i prekrila fondanom.

Recept za mafine sa malinama i cokoladom
Potrebno-
160g brasna,30g kakao,150g secera,2 kasicice praska za pecivo,pola kasicice soli,1 jaje,80ml mleka,80ml ulja,120g kisele pavlake,150g malina,80g crne cokolade po zelji,korpice

napomena*-ako ukrasavate kao ja,trebace vam fondan,boje,i malo puter krema za premazivanje mafina da bi se fondan zalepio.Puter krem-izraditi 80g putera sa 50g prah secera penasto.U tankom sloju premazivati odozgo mafine da bi se fondan zalepio.
Zagrejati rernu na 180c.U kalup za mafine poredjati korpice za pecenje.U odgovarajucoj posudi umutiti posebno suve sastojke.U drugoj mokre.Jaje posebno umutiti belance.A mokrim sastojcima dodati zumance.Zatim polako sve spojiti ne mesajuci dugo da belance ne spadne.U svaku korpicu dodati malo smese pa voce i cokoladu na komadice i tako redom.Peci 10min zavisno od rerne,proveriti cackalicom.


















Нема коментара: