Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 13. јул 2019.

Vanil krem strudla

Potrebno:

pakovanje debljih  gotovih kora za pitu,1l mleka,9+3kasike secera,3 pudinga od vanile,1vanilin secer,200ml ulja,100g griza,3veca jaja,1casa jogurta,1kasicica praska za pecivo.

U odgovarajucoj posudi skuvati prvo fil za strudlu ,tj puding.Razmutiti puding u malo mleka.Ostatak mleka staviti da zakuva sa secerom,dodati ostatak mleka i puding razmucen i skuvati.Ostaviti sa strane da se malo prohladi.
Ukljuciti rernu na 180c.
U pleh staviti pek papir ili ako pravite kao ja u vatrostalnoj onda je samo podmazite uljem.
Otvorite kore i prebrojte ih.Trebalo bi da ima 16 kora znaci za cetiri strudle po cetiri kore.Ako nema,zavisi od proizvodjaca,pravite tri strudle.
Sada napravite drugi fil,kojim se premazuju kore:
Umutiti zicom jaja,ulje,jogurt,3 kasike secera,vanilu,prasak za pecivo.Odmah odvojite jednu kutlacu za premazivanje odozgo.

Od cetiri kore,tri se premazuju cele sa filom sa jajima a na cetvrtu se sa kraja sipa puding.Savijte polako jer je meko i prebacite u pleh.Vidi slike.
Ponoviti postupak sa ostalim strudlama.Odozgo premazati ostatkom fila sa jajima.Peci u zagrejanoj rerni dok kore ne porumene.
Ohladiti minimum sest sati u frizideru ili manje u zamrzivacu ako vam se zuri.Strudla je fantasticnog mirisa i ukusa i hladna se jako lepo sece i servira.Mozete posuti prah secerim po zelji,moji ukucani to ne vole,pa ja nisam.










Strudlu mozete praviti i u kombinaciji vanile i visnje,savrsenog je ukusa.
Postupak je isti,samo se dodaju visnje oko 300-400 g ukupno,smrznute moze isto.
Samo na drugu i trecu koru dodati visnje po zelji.

   




Нема коментара: