Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 22. мај 2020.

Crumble sa jagodama




Potrebno:
250g brasna
1jaje
100g secera
1 vanilin secer
125g maslaca
1/2 kasicice praska za pecivo
na vrh noza soli
kora rendanog limuna
Za fil:

350g jagoda
5 kasika secera
2 kasike gustina


U odgovarajucoj posudi pomesati viljuskom jaje,brasno,dodati maslac izrezan na kocke,secer,koru limuna,prasak za pecivo i so.Sve izmesati prvo viljuskom a zatim sa obe ruke prstima,pa dlanovima praveci mrvicasto testo.
Zagrejati rernu na 180c.
U podmazan pleh sipati polovinu mrvicastog testa.Potapkati rukama da se to fino sjedini i formira kora,vidi sliku.

Fil moze na dva nacina:
-ili samo poredjati seckano voce i malo posuti secerom odozgo, pa  preko izmrviti testo rukama, prekriti koliko moze ravnomerno i peci

ili skuvati odabrano voce kratko da bude gusti fil:

Jagode oprati,izgnjeciti da puste sok, posuti secerom i gustinom.Promesati, kratko prokuvati u odgovarajucoj posudi da postane gusto. Vruce sipati preko kore. 
Poravnati.Odozgo prstima izmrviti ostatak mrvicastog testa i staviti da se pece.
Peci oko 40min u zavisnosti od jacine rerne.
Ostaviti da se ohladi pa seci na parcad







   

A moze i sa malinama 😋

   



Нема коментара: