Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 6. јун 2020.

Domace Taljatele

   



Kada jednom probate domacu pastu,vise ne zelite ni jednu drugu .Lubav na prvi zalogaj je zagarantovana.


Za dve osobe:

200g Durum brasna(najbolje ako nadjete u Metro ili Vero prodavnici,pravo Italijansko brasno za testeninu tip 00)
2 veca domaca jaja
na vrh noza soli

Na radnoj povrsini sipati brasno,rukama napraviti "bazen" te u njega razbiti jaja,dodati so.
Viljuskom energicno mesati,kupeci brasno sto vise.Rukama zamesti testo.Dobro ga izraditi.Dlanovima razvlacite,pa savijajte testo,minimum deset minuta.
Testo treba da bude ujednaceno,glatko.Napraviti loptu i ostaviti desetak minuta da odmori.
Zatim,tankom drvenom oklagijom rastanjiti testo sto vise,najbolje na 1mm ako uspete bez masinice.Posuti brasnom,uviti u rolat-ne stiskajuci da se ne zalepi.
Ostrim nozem iseci na parcad zeljene sirine.
Protresite od viska brasna.Ostaviti pola sata da se susi ako kuvate odmah ili par dana ako cete kuvati drugi put.Ako susite par dana,treba da prevrcete kad se setite da se lepo osusesa svih strana.Tako osusene mogu stajati u tegli mesecima i nece izgubiti na svom kvalitetu. 
U kipucoj posoljenoj vodi skuvati testeninu uobicajeno.Procediti.Sluziti uz omiljeni sos




     


    
      









   












Нема коментара: