Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 4. јун 2020.

Focaccia



Potrebno:
  *500g  mekog brasna
*2 kasicice soli
 *2 kasicice suvog kvasca
* 500ml tople vode
hladno cedjeno maslinovo ulje

Za nadev odozgo, po zelji mogu biti masline,ruzmarin,majcina dusica,origano,cheery paradajiz,mladi luk,paprike,pecurke,neko cak koristi i sir, a moze to jednostavno samo biti morska so

U odgovarajucoj posudi zamesiti glatko testo.Formirati loptu.Prekriti ga krpom i ostaviti minimum 12h u frizideru.
Nakon toga izvaditi testo.Preliti ga kasikom maslinovog ulja,premesiti u kuglu i ostaviti na sobnoj temperaturi 2-4h -ne dirati.
Za to vreme pripremite ono sto zelite staviti na Focacciu.Ukljuciti rernu na 200c.

Zatim ponovo preliti kasikom ulja,premesiti i u pouljen pleh razvuci kao pizza testo do zidova pleha.
Stvorice se baloncici ,testo je vazdusasto i meko i rastegljivo za rad.
Mokrim prstima napraviti udubljenja.Preliti jos jednom kasikom maslinovog ulja.
Posuti morskom soli.
Ukrasiti po zelji,tradicionalno maslinama,ruzmarinom i cheery paradajizom ili ovako kao ja napraviti Focaccia garden koja je sada veoma popularna i pored interesantnog izgleda ima predivan ukus.
Za ovaj put sam koristila domaci mladi crni luk,cheery paradajiz,cvetove nevena.
Peci na 200c dok ne porumeni.Seci na tanju parcad i sluziti toplu.






























Нема коментара: