Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 3. јул 2021.

Brzi domaci hleb

 

  Potrebno:

500g mekog belog brasna tip 400

200g heljdinog brasna(ili nekog integralnog,po zelji)

550ml mlake vode

10g suvog kvasca

2 kasicice soli

1 kasicica secera

      


Razmutiti u 200ml (od onih 550ml) kvasac sa jednom kasicicom secera.Ostaviti na toplom da nadodje oko 10min.

Kad je kvasac nadosao,zamesiti testo sa ostalim sastojcima,mesajuci drvenom  varjacom.

Prekriti prozirnom folijom i ostaviti 1h da naraste.

Zagrejati serpu sa poklopcem u rerni ukljucenoj na 200c.U serpu staviti papir za pecenje.Istresti testo bez mesenja.Posuti brasnom.Poklopiti i staviti u rernu na pecenje oko 30min.Zatim skinuti poklopac i peci jos 15min

Gotiv hleb izvaditi na resetku da se hladi.

Napomena:mozete peci kao ja u kalupu za hleb.Onda pouljite foliju kojom cete prekriti kalup,pa posle 30min skinuti i peci bez folije

       


 




  







   


Нема коментара: