Претражи овај блог

Пратиоци

субота, 10. јул 2021.

Njoki bez krompira

 



Potrebno za njoki:

200 g brasna tip 00

2 jaja

na vrh noza soli

         


Na radnoj povrsini sipati brasno,napraviti kao bazen u sredini udubljenje te sipati jaja i so.Viljuskom mutiti,dodavajuci polako brasno.Zamesiti testo,mesiti ga najmanje 10min.Zatim staviti u prozirnu foliju i ostaviti da odmori 

Za to vreme spremamo sastojke za sos:

2 veca zrela paradajza(ocistiti kozicu)

beli luk po zelji kolicina(sto vise,bolje)

so

maslinovo ulje

svez bosiljak

parmezan

Testo podeliti na dva dela,urolati kao tanku kobasicu,iseci na parcad i valjati oblike.Ako imate dasku za njoke ide lakse.Ako nemate mozete na poledjini viljuske valjati oblik ili na rende(kao Urmasice kad pravite)

   





Staviti vodu da provri,posoliti.Spustati njoke,kuvati dok ne isplivaju gore.Probati viljuskom da li je pasta po vasem ukusu meka.

U vecem teflonskom tiganju,na maslinovom ulju proprziti beli luk,dodati paradajiz koji ste ocistili od kozice i isekli na kockice.Zatim posloliti,dinstati dok ne pusti sok a zatim postane gusto.Dodati bosiljak.

Preliti preko paste,odozgo posuti parmezanom i sluziti

na vrh noza soli

  

Нема коментара: