Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 25. април 2022.

Kulich

 


Кулич  je tradicionalni ruski Uskrsnji kolac koji je toliko interesantan,mirisan i ukusan da morate probati.Ako volite Pannetone,ovo je jos bolje


Odmah danapomenem,da sam japreteralasa testom u kalupu pa se desio ovaj vuklan gire,kao kakav sesir na kolacu.Znaci on bi trebao da ima svoj tradicionalni obli oblik na vrhu ida se ukrasi royal glazurom najcesce,ali moze i prah secerom.Ja sam svoj ukrasila prah secerom jer je ovako nakrivljen ispao pa nije bilo zgodno da stavim royal koji inace obozavam.

Potrebno:

oko 450g brasna

1 jaje

2 zumanca

200ml toplog mleka

10g suvog kvasca

vanilin secer

limun korica

suvo voce po izboru,ja sam ovaj put koristila samo suvo grozdje jedna saka 

100g secera

80g rastopljenog maslaca

Za glazuru :

umuceno jedno belance sa 200g prah secera i par kapi limuna

ukrasiti po zelji cvecem ili cokoladnim jajima ili pustite masti na volju.


Za kalup sam koristila limenku od C kafe oblozenu papirom za pecenje.

U toplo mleko razmutiti  kvasac,kasiku vrasna,suvo voce i jednu kasiku secera.

Ostaviti na toplom da proradi kvasac oko 15-20min.

Mikserom umutiti jaja sa secerom.Dodati rastopljen maslac.

Zatim zamesiti testo.Ostaviti da naraste.Za to vreme zagrejati rernu na 180c

U kalup,u mom slucaju limena kutija od kafe,staviti 2/3 kalupa testo.Peci oko 40-50min zavisno od velicine kalupa ili ako pecete u vise manjih kalupa,probajte raznjicem da ubodete i vidite da li je pecen iznutra.

Gotov kolac ostaviti da se malo ohladi pa ukrasiti po zelji ili posuti prah secerom.Seci na krugove i sluziti.

   








Нема коментара: