Претражи овај блог

Пратиоци

четвртак, 11. август 2022.

Kinder torta

Ova torta je radjena specijalno za moju bratanicu Visnju i njen treci rodjendanac,te je zbog toga i dekorisana Paw patrol dekoracijom, crtani koji ona obozava. Torta ima 5kg i dovoljna je za igraonicu za 15 odraslih i 15 malisana provereno. Omiljena je u igraonicama, deca je obozavaju. Izdasna rodjendanska torta. 

Potrebno:
20 jaja
4 solje za belu kafu secera
20 kasika pecenih mlevenih lesnika
8 kasika prezli
2 praska za pecivo
2 vanilina secera
5 pudinga vanila
1,5l mleka
300g crne cokolade za kuvanje Menaz
300ml slatke pavlake
150 g gustina
70g lomljene plazme
500g maslaca
za dekoraciju:
za puter krem
+ margarin, 100g prah secera+300g plazme i 50g cokolade menaz
fondan 1kg

Puter krem - umutiti maslac, secer i otopljenu cokoladu, dodati mlevenu plazmu.
Od fondana sam pravila sapice i koskice, ostalu dekoraciju Paw patrol sam odstampala na dekor papiru kod Jestive slike Fenix. Zatim prebacila na fondan, a sa stapicima ove centralne gore sam radila dan pre da bi se osusili i stajali na torti. 
Napomena:

Mutimo prvo smesu po deset belanaca, delimo pola, pecemo od toga dve kore. Pa ponovo mutimo drugih deset jaja tj belanaca i jos dve kore. Ukupno cetiri kore. 


Znaci od ove smese pecemo dve kore. 
Umutiti dobro 10 belanaca, 1 casu secera dodati polako muteci, na kraju umesati 10 kasika lesnika, 4 kasike prezli i 1 prasak za pecivo spatulom.Podeliti na dva dela. Sipati 1/2  u pleh oblozen papirom i peci na 180c.
Ponoviti za drugu. I tako i druge dve kore. 

Prvi fil:Umutiti 20 zumanaca sa secerom da pobele, dodati 1 solju secera, vanilu. Kuvati na paridodati cokoladu. U ohladjeno umutiti 250g maslaca. 
Drugi fil:Umutiti slatku pavlaku
Treci fil:Od 1,5 l odvojiti 300ml hladnog mleka u to razmutiti 5 pudinga i 150 g gustina. Ostatak staviti da se kuva sa secerom, vanilom, te dodati razmucen puding i gustin. Skuvati. U ohladjen fil umutiti 250ml maslaca i dodati lomljenu plazmu. 
Redjati kora-cokoladni fil-vanila fil-beli fil-kora... zavrsim korom. 
Dobro se ohladi minimum 4-5h zatim hladnu prekriti puter kremom. Ostaviti na hladjenje preko noci najbolje, ako zurite isto par sati pa prekriti fondanom i ukrasiti. 

  


  














 

Нема коментара: